dijous, 28 de juliol del 2011

THE HAPPY END "Resolution" ( 1985, Cooking Vynil)

Pocs discos tinc jo d'este estil de música i este recorde que el vaig comprar perquè la distribució per açí era cosa de DRO, lo que per aquell entoces encara era sinònim de qualitat assegurada.
La banda va ser creada en 1983 per Mat Fox amb el lema "fer swing de la política" inspirats també per la Charlie Haden's Liberation Orchestra i ràpidament es van convertir en un multitudinari grup. A pesar que en la seua música juguen un paper fonamental els saxos, vibràfons o acordions i d'una formació de mes de vint components, mai van ser una estricta banda de jazz, mes bé es van basar en la música tradicional manejant un discurs satiric i molt anticapitalista.
En este segon treball trobem himnes maoistes, cançons protesta, rumbes cubanes, himnes miners, jazz del sud, música irlandesa i sobretot consignes anti-Thatcher, la qual cosa convertien els seus concerts de l'època en una descarrega d'energia i en una festa sense fi.
Una altra anècdota és que la seua vocalista era la cantant de jazz/soul Sarah Jane Morris, que per aquella època es va enrolar en una banda que va tindre un èxit descomunal, els Communards de Jimmy Somerville, cosa que els va servir per a guanyar molts més adeptes a la causa de The Happy End.

PD: Com no he trobat res d'ells per internet, pose esta canço seua que toquen uns altres il.lustres anti-fascistes de aquells temps, Chumbawamba.