dilluns, 30 de març del 2009

CALEXICO "Hot rail" (2000, City Slang)



Calexico a més de ser una ciutat fronterera entre Mèxic i USA és el grup format per Joey Burns i John Convertino (abans coneguts per ser la secció rítmica del grup d'Howe Gelb Giant Sand o integrants de Friends of Dean Martinez) i igual que la ciutat la seua música és fronterera en el sentit que comprén estils molt marcats dels dos països.
No obstant això açò no diu massa de Hot Rail. El fàcil és creure que "El picador" o "Tres avisos" que és música instrumental amb sutils acords de guitarra siguen descriptius del sò de Calexico.
A pesar del seu ambient festiu el millor de temes com "Muleta" és el seu to tràgic i sentit. Per això a mi em transmet més cançons com "Fade" amb Joey Burns quasi murmurant-nos a l'orella.
Altres dos temes a destacar són "Service and repair" que ol a hit (en un món normal, clar) o la preciosa "Ballad of Cable Hogue" en un duet amb Françoiz Breut.
Si en Giant Sand s'inclinaven més pel rock o en Friends of Dean Martinez pel country, ací mesclem estos dos estils amb jazz, lounge music o mariachis i ens ix Hot Rail.
Ací va una bona mostra de tot açò amb esta memorable actuació a Londres amb Françoiz i mariachis inclosos: