dilluns, 16 de febrer del 2009

BAT BI HIRU...HAMAR! (1987, Ohiuka)


Històric i cobejat doble LP editat en 1987 per a celebrar el 10é Aniversari del diari basc Egin.
Disc que se centra bàsicament en el catàleg d'Ohiuka (Antiga Soñua) i Discos Suicidas. Encara que en la ment de quasi tots este recopilatori està dedicat al que al seu dia es va cridar Rock Radikal Vasco, ací podem trobar moltíssim més que això.
Anem a donar-li un xicotet repàs:
S'obri amb La Polla Records i el seu mític "Txuss" amb caixa de ritmes!, està Kortatu amb la Clasheriana "A la calle", Vomito i la seua mala llet "Las fuerzas de seguridad", Eskorbuto amb "Cerebros destruidos", R.I.P. "Terrorismo policial" o Cicatriz amb "Reggae del vomito", tots estos pel costat més punk.
Però també està el pop-rock de Baldin Bada "Ibilaldia", Delirium Tremens "Ezin leike", Fiebre "Marianne" o els injustament oblidats Jotakie "Gaueko historiak". O el costat més eclèctic com Hertzainak amb un tema molt en l'ona del que es feia a França titulat "Hil ezazu aita", el reggae de Potato "Reggae popular riojano", el rockabilly de O.K. Korral "Azken ozal goria" o el ska de qualitat dels alavessos Korroskada "Cromagnon".
En l'actualitat pocs grups queden ja d'aquella fornada (o almenys no són ja tan combatius), per això este disc és bàsic per als amants del bon punk i la resta de música fematera.

1 comentari:

Anònim ha dit...

hola xato

coooollons!!!

ací et deixe un enllaç per descarregar el salt

http://www.edu.gva.es/polin/val/salt/apolin_salt3.htm

per cert, què fas que no estàs treballant, golfo?