dilluns, 9 de febrer del 2009

ARAB STRAP "Elephant shoe" (2000, Jetset)


Elephant Shoe és el 3er disc dels escocesos Arab Strap (després de "The week never starts round here" i "philophobia"), un grup especialitzat a endinsar-se en les relacions de parella, els sentiments i els mals hàbits.
Recorde haver comprat este disc quasi per obligació, era el típic grup adorat per la crítica i després d'haver-me resistit amb els dos primers vaig caure a la tercera. I la veritat és que per a res em van decebre.
Ací seguix la parella de sempre (Aidan Moffat i Malcolm Middleton), el primer cantant i l'altre compossitor de unes cançons que en esta ocasió són prou més accessibles que en els seus anteriors discos, inclús s'atrevixen amb caixes de ritmes i sonen fins a "ballables", "Cherubs", "One four seven one" o "The drinking eyes" són bona prova d'això.
Encara que Elephant Shoe per a molts va suposar un disc de transició, sobretot veient el que s'acostava després amb el gran "The red thread", per a mi va suposar a més de descobrir a un fantàstic grup, comprovar com l'amargor a vegades també pot alegrar el dia.
A col·locar junt amb maussers com Nick Cave, Joy Division, Portishead, Tindesticks o inclús The Smiths.

www.youtube.com/watch?v=Wn5p3uiGgU8