dimarts, 3 de febrer del 2009

THE AMATEURS "Backslide" (1990, Romilar D)




Si va haver-hi un grup espanyol que va representar el que al seu dia es va cridar Nou Rock Americà eixos van ser els asturians The Amateurs i més en concret este disc editat en 1990 per Romilar D i titulat "Backslide" amb una de les portades més boniques de l'època amb eixe aire al sud dels Estats units.
D'ells recorde una memorable actuació en Graffitti (Pedreguer) en el 90, sonaven com una mescla entre Dream Syndicate i Replacements. El grup estava format per José Andreu a la guitarra i veu, Miguel Fuentes a la guitarra, Fernando Abargues al baix i Luis Sama a la bateria ( més tard reemplaçat per Rubén Rodríguez).
Va ser el seu 2n LP després de "Els clubs han tancat" (1987) i ho va produir Paco "Loco" Martinez (en eixos temps encara no era el guru de l'indie). Va arribar hi ha tindre prou repercussió en USA, on van ser designat millor disc del mes en importants colleges ràdios i inclús grans discogràfiques com MCA o Chrysalis van estar molt interessades en ells.
El disc està infestat de grans cançons, jo destacaria "Jeffrey's Fever", "Monster Track" o la que per a mi és la millor, un mitjà temps titulat "A long Estafe".
Per desgràcia com va passar amb molts i excel·lents grups la seua discogràfica va tancar i donà al trast amb una molt bona trajectòria. Encara que en 1993 van editar un 3er disc de títol prou cínic ("3rd Time Lucky") ja no van aconseguir alçar cap i van passar a ser socis del club "El que va poder haver sigut i no va ser".

1 comentari:

juanvi ha dit...

Te bona pinta aquest grup. Tindre que arreplegar algo.