dimecres, 21 d’agost del 2013

STEVE EARLE "Copperhead road" (1988, MCA)

Curiós el cas de Steve Earle, home revolucionari i de esquerres però dins d'un món infestat de fatxes, com els directius de la seua discogràfica MCA Nashville amb els que va editar els seus dos primers treballs Guitar Town (1986) i Exit 0 (1987) que van funcionar prou bé comercialment per a passar-se a la seua filial de Los Angeles molt més afins a les seues idees revolucionaries.
El resultat va ser un dels seus discos més potents i rabiosos amb bateries matxacones i guitarres afilades i una arrogància que mirava més a uns Rolling Stones o a uns Georgia Satellites que al tradicionalisme del country, un disc de Rock 'n' Roll, per a res este Steve s'assemblava al dels seus dos primers discos.
Les highlights del disco són sens dubte la historia de una famosa saga de pistolers "The devil's right hand" i la de dos generacions de soldats "Johnny come lately" (amb The Pogues com a banda acompanyant), dos tremendes cançons amb una narrativa prou clàssica del country però amb un so molt més dur. Destacar també la segona cara del disc amb cançons de temàtica més sentimental com són "Even when i'm blue", "You belong to me" o "Once you love" però amb un impacte de veres irresistible.
Ho tènia tot per a triomfar amb este gran disc però desgraciadament els seus anys posteriors va ser molt més coneguts pels seus escàndols i contínues entrades en clíniques de desintoxicació que pels seus mèrits musicals, per sort hui en dia i des de finals dels 90 que està ja totalment rehabilitat està editant discos de un nivell altisim.