dilluns, 28 de desembre del 2009

LOU REED "New York" (1989, SIRE)


New York va ser el primer àlbum que vaig comprar de Lou Reed com a solista i va significar per a mi tot un impacte i el descubriment de algo gran, coneixia a la Velvet però mai vaig indagar molt en la seua carrera fins a eixe any 1989.
Pareix mentira que tardara com quinze anys a dedicar-li un disc a la ciutat que tant li va servir d'inspiració, van ser catorze cançons entre les que es troben algunes dels seus millors en tota la seua carrera. Els temes que aborda són tots de gran calat i molts de temes personals, "Halloween parade" parla del SIDA i dels seus efectes devastadors, "Endless cycle" el maltractament de menors, "Xmas in February" la difícil situació dels vagabunds, inclús en els temes més llojers Lou Reed es mostra fort i contundent com en "Strawman". Quant als temes personals en "Beggining a great adventure" quasi bromeja sobre la seua pròxima paternitat i "Dime store mystery" és un elogi del seu antic amic Andy Warhol. Inclús en el disc hi ha lloc per a dos cançons d'èxit en la seua carrera com "Romeo had Juliette" o la coneguda "Dirty Blvd.".
També New York li va servir per a presentar a una nova banda amb Mike Rathke a la guitarra substituint a Robert Quine, amb un dels millors baixistes nord-americans, Rob Wasserman i amb l'ajuda inestimable en alguns temes de la bateria de la mateixa Moe Tucker.
Estem sens dubte davant d'una de les (varies) obres mestres de Lou Reed.


2 comentaris:

juanvi ha dit...

Interessant. Ja fa temps que estic en busca i captura d'aquest disc. Mel vens? Jajajaja!

àngel ha dit...

Primo, este disco es prou bo de trobar, es dels mes coneguts d'ell. Per cert, pega una ullada aço: http://musica-cd-vinilos.shop.ebay.es/i.html?_nkw=dear+mr.+president&_sacat=11233&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=dear+mr.+president&_osacat=0