dimarts, 24 de març del 2009

THE BRILLIANT CORNERS "Everything i ever wanted" (1988, McQueen Records)



The Brilliant Córners molt probablement són una de les meues bandes favorites de tots els temps, i este és un fet subjectiu, que òbviament no atén a raons, si no més bé a sentiments. I és que els quatre de Bristol ni tan sols van firmar una bona carrera, els primers temps en SS20 són discutits per alguns, per no parlar d'uns treballs mediocres a partir de 1990…….però tot açò no importa, l'única cosa rellevant és que des del dia en què Everything I Ever Wanted es va encreuar en el meu camí la banda es va convertir en una xicoteta obsessió que quasi vint anys després seguix en tot l'alt. Everything I Ever Wanted recopilava dos dels primers discos de The Brilliant Córners, embolicat tot això en una portada que em va seduir des del primer moment. D'aquell primer contacte encara guarde cada una de les sensacions, la fascinació per la portada, la imatge del grup en la foto interior, amb els quatre tirats en una habitació amb instruments, discos….Vestint d'eixa manera en què tots ho féiem o havíem fet ; buggies en els peus, calcetins blancs, pantalons amb la vora alçada…una estètica que pot paréixer ridícula però que dos dècades després resulta d'allò més graciosa .
Però hi havia molt més, el principal, eixe Meet Me On Tuesdays que a l'instant personificava com cap altra cançó tot allò que adoraves en el Pop, Jim'S Room i el primer contacte amb unes trompetes que van acabar per convertir-se senyal d'identitat del grup, Everything I Ever Wanted o eixa lliçó del que deguera ser el Jangle Pop, la calmada veu de Davey Woodward sobre eixa xicoteta tempestat instrumental en Trudy Is a Squeal…..Tots i cada un d'aquells dotze temes seguixen gravats a foc en la memòria.
Everything I Ever Wanted és un perfecte disc pop per a començar la primavera.
Hui en dia Dave Woodward seguix en actiu amb el seu projecte personal Experimental Pop Band on s'adentra en terrenys mes electrònics.