dissabte, 30 de març de 2013

THE SMITHEREENS "Green thoughts" (1988, ENIGMA)


Sí, ja es que antes va estar el seminal primer Minilp Beauty And Sadness (1983) i l'enorme Especially For You (1986) però jo seguisc quedant-me amb el tercer treball d'esta magnífica banda de New Jersey, potser per ser el primer que vaig tindre entre les meues mans o simplement perquè conté cançons amb unes melodies pop memorables.
La banda formada per Pat DiNizio, Jim Babjak, Dennis Diken i Mike Mesaros va aconseguir reunir en onze cançons tot un catàleg de pop, rock i guitarres. "Only a memory" va escalar fins als llocs més alts de les College Radios americanes, "House we use to live in" i la melancòlica "Drawn in mi own tears" són altres dos hits en potència, "Especially for you" té un aire de jazz, l'atmosfèrica "Deep Black" o la més optimista "Elaine" tenen guitarres al més pur estil Byrds i les melodies de "If the sun doesn't shine" i "Something new" són senzillament insuperables, inclús en el mig temps "The world we know" van comptar amb la veu del gran Del Shannon.
Encara que se'ls va colocar en el seu moment en el caixó del Nou Rock Americà ells tenien molt més que veure amb les bandes powerpoperes de la costa est com Del Fuegos o Ben Vaughn que amb les bandes californianes molt més psicodèliques i garajeres. The Smithereens porten editant encara discos encara que per a mi la seua època d'esplendor van ser estos primers tres treballs més el següent, el magnífic 11 (1989).

3 comentaris:

juanvi ha dit...

Aquest és l'únic disc que tinc d'ells, i no l'he escoltat massa. Tindré que posar-me amb ell.

àngel ha dit...

Juanvi, el segon disco Especially For You es prou millor que este, lo que pasa es lo de sempre, que saps perque hi ha discos que els tens un algo especial, i este és un d'ells.

Juanjo Mestre ha dit...

A mi també m'agrada més el "Especially for you", però aquest que has ressenyat és una joia boníssima. Abraçada.