dijous, 14 de juliol del 2011

LA GRANJA (1987, TRES CIPRESES)

Mallorca sempre ha sigut terra d'excelents grups de pop i de rock, molts il·lustres noms han eixit d'allí, Los Malditos, Ex-Cocodriles, Los Valendas, La Busqueda, etc. Encara que van ser La Granja als anys 80 un dels pioners.
Es formen amb Guillermo Porcel (veu), Carlos Garau (baig), Miguel Gibert (bateria) i Kiko Riera (guitarra), per l'any 86, quan guanyen el concurs Pop-Rock Palma de Mallorca, i l'ajuntament els finança l'aparició en el 87 del seu primer LP La Granja, en el que graven el seu primer gran èxit "Sufro por ti".
Este primer disc, amb un so i una temàtica clarament orientada al power pop, amb temes potents que ens parlen d'amistat ("Andrés Alcácer", "Mi perro fiel"), amor ("Barbarella"), desamor ("Sufro por tí", "Buscando a Dolores Haze"), i venjances passionals ("6 navajas"). En "Un buen recuerdo" realitzen una versió castellana d'un clàssic de Zakary Thaks.
Després de grabar dos discos excelents a mitjant del 90 van viure una etapa més hevylonga degut a la eixida de Guillermo del grup per tornar al any 2003 i retornar al so mes popero i amb un disc també molt bo titulat Tobogán.