dimarts, 12 d’abril del 2011

DIED PRETTY "Every brilliant eye" (1990, BEGGARS BANQUET)

Died Pretty es va formar en 1984 a Sydney (Austràlia) pel teclista Frank Brunetti i el guitarrista Brett Myers i les col·laboracions esporàdiques d'amics com el bateria de Radio Birdman Rob Younger o el baixista Jonathan Lickliter component d'una seminal banda de Brisbane anomenà End. Després de gravar dos discos amb la coneguda i pretigiosa discogràfica australiana Citadel donen el bot en 1989 per a fitxar per Beggars Banquet i editar eixe mateix any Lost i un any després este Every Brilliant Eye.
Un disc en què es nota que van voler fer un salt de qualitat i per aixó sen van anar a Los Angeles per a gravar-lo amb el productor Jeff Eyrich que ja havia treballat amb gent com The Blasters o T-Bone Burnett, d'altra banda el membre fundador Frank Brunetti deixa la banda i entra John Hoey als teclats. El so del disc és molt més net que els treballs anteriors al mateix temps que la guitarra guanya en presència, en general sona molt més americà, deixen el seu costat més garajero i es centren en un rock molt més convencional, la qual cosa d'altra banda, espanta als seus seguidors més acèrrims. De totes les maneres hi ha temes en què es nota l'esperit mes visceral i poderós com en "The underbelly", el single "Whitlam square" o en "Prayer", per a després relaxar-se en "True fools Call" que es un mitj temps d'aquells per enmarcar o amb els arreglos de corda de "Face toward the sun" que resulten algo totalment nou en la banda.
Abans de separar-se en 2000 Died Pretty van aconseguir el seu èxit més gran amb el seu treball Doughboy Hollow (1992), disc que els va servir d'excusa per a tornar-se a reunir en 2008 i interpretar-ho íntegre en una sèrie de concerts per USA.


2 comentaris:

Juanjo Mestre ha dit...

Crec que tenim connexions còsmiques. Porto tot el dia escoltant a Ràdio Birdman i portava molt temps sense fer-ho. Mira que vaig tenir vegades en les meves mans aquest vinil i desconeixia que eren australians i que tenien aquest nivell. Sonen d'escàndol, no sabia que aquest tema era d'ells. Mare meva. Gràcies. Abraçada.

àngel ha dit...

Hola Johnny, les conexions i sobretot australianes si que son totals (ahí no fallen mai). Estos si que eren d'allà el que pasa es que sempre sels ha relacionat amb el rock americà encara que escoltanlos be i vejent els videos amb eixes pintes no ho poden negar de on venen. Els que no tinc jo massa controlats son els Radio Birdman, ja tens faena jeje.
Un abraç i a vore si mos vejem prompte!!!