dilluns, 6 de desembre del 2010

BARBARA STANN "Another girl" (1992, Tres Cipreses)


Originàriament coneguts com Sintiéndolo Mucho, este grup barceloní canvia de nom cap a l'any 1989 i passen a anomenarse Barbara Stann. Només van arribar a gravar tres discos i tots produïts per Javier Vicente, un dels "gurus" de la moguda de Barcelona (que un per aquells anys un sector de la premsa el cridava "el meneo barcelonés").
El seu primer treball és de l'any 1991 i es va titular Juanita Teen, dos anys després van editar Esa Chica (curiosament com l'excel·lent disc d'Academia de 1987) i eixe mateix any i aprofitant el seu flamant fitxatge per Tres Cipreses editen este album de versions titulat Another Girl i cantat quasi íntegrament en anglés.
Els temes s'adapten perfectament al seu sò, no hi ha cap que isca del rock més clàssic, estan "Black Is Black" de Los Bravos, "Talk to me" de Don Dixon (per a mi la millor), "Carol" de Chuck Berry, "How Big a fool" d'Etta James, "Lovely Rita" i "Hey bulldog" dels Beatles, "Baja de mi nube" que és el "Under mi Thumb" dels Stones cantada en castellà, "Juego sucio" d'Antonio Vega, "In the guetto" popularitzada per Elvis Presley, un medley de "Hello mi lover/Reconsider baby" de Johnny Winter i Elvis i acaba amb "Cadillac walk" del gran Mink DeVille.
Després d'este disc i imagine que gràcies al seu sonat èxit Bàrbara Stann es van separar i res s'ha sabut d'ells fins al moment.
Per desgracia no he trobat res de ells amb video i l'únic ha sigut este enllaç amb un tros del "Back is black":

6 comentaris:

Juanjo Mestre ha dit...

Angel, m'interessa molt aquest disc després de llegir la teva ressenya. Crec que em vas parlar d'ells o he tingut una distorsió. Si el tens potser hauria de seguir el mateix camí dels que van beure sense tindre set. Una abraçada.

àngel ha dit...

Hey J, estic d'acord amb el tracte. Ens vejem!!

Anònim ha dit...

Bueno soy Pedro Pasamontes..miembro de la desaparecida banda Barbara Stann..quisiera darte las gracias por esta humilde reseña..y si se hace dificil encontrar algo en video..hasta a mi.. mira que estoy investigando..pero la falta de contacto entre nosotros..pues se que algún otro componente puede tener archivos..bueno..si puedes cuelga los otros 2 discos..de canciones originales..creo que hay mas de una canción entrañable..esos sonidos de antes y esas prisas en todo..bueno me despido..un fuerte abrazo

Anònim ha dit...

http://www37.zippyshare.com/v/gtbGjonL/file.html

Anònim ha dit...

http://no80s-gruposnacionales.blogspot.com.es/2009/09/barbara-stann.html

Anònim ha dit...

https://www.discogs.com/artist/3986260-Barbara-Stann